Reklama

Reklama

Chowder z kukurydzy z serkiem topionym

Danie smaczne i sycące!

Składniki

  • 4 kukurydze w kolbie
  • 1,5 l wody
  • 2 średnie marchewki
  • ¼ selera
  • 1 pietruszka
  • 3 średnie ziemniaki
  • 400 g Serka topionego np. kremowego MSM Mońki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ok. 2 cm świeżego imbiru
  • ¼ łyżeczki kurkumy
  • 100 ml słodkiej śmietanki 18%
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Kolby kukurydzy przeciąć na pół i ostrym nożem ściąć ziarna. Zalać wodą w garnku i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę marchewkę, seler, pietruszkę i ziemniaki. Gdy wszystko będzie miękkie dodać serek topiony, sól, pieprz, sos sojowy, utarty na drobnym oczku imbir i kurkumę. Na koniec zupę zabielić słodką śmietanką. Podawać posypaną pokrojonym szczypiorkiem.

Smacznego!

INTERIA/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje