Reklama

Reklama

Chrupiąca przekąska z kurczaka

Oto przekąska, która idealnie nada się na sylwestrowy wieczór w domu. Smakuje przepysznie!

Składniki

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka,
  • 1 jajko,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • bułka tarta,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Reklama

Skrzydełka należy opłukać, osuszyć, posolić i pokropić sokiem z cytryny. Jajko rozbić i energicznie rozmieszać widelcem. Rozgrzać olej, skrzydełka zamoczyć w jajku i otoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Układać w brytfannie, całość zakryć aluminiową folią i wstawić do piekarnika, nagrzanego do 150 stopni. Piec 30 minut. Można podać z ketchupem, albo sosami, w których będziemy maczać przekąskę.

Dowiedz się więcej na temat: skrzydełka z kurczaka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje