Chrupiąca przekąska z kurczaka

Oto przekąska, która idealnie nada się na sylwestrowy wieczór w domu. Smakuje przepysznie!

Najlepiej maczać je w sosach majonezowym i czosnkowym
Najlepiej maczać je w sosach majonezowym i czosnkowym123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Skrzydełka należy opłukać, osuszyć, posolić i pokropić sokiem z cytryny. Jajko rozbić i energicznie rozmieszać widelcem. Rozgrzać olej, skrzydełka zamoczyć w jajku i otoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Układać w brytfannie, całość zakryć aluminiową folią i wstawić do piekarnika, nagrzanego do 150 stopni. Piec 30 minut. Można podać z ketchupem, albo sosami, w których będziemy maczać przekąskę.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas