Chrupiąca rolada
Idealna do popołudniowej kawy

Składniki
- biszkopt
- po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
- 6 łyżek drobnego cukru
- 3 jajka
- szczypta proszku do pieczenia
- kilka kropel cytrusowego aromatu lub skórka otarta z 1 pomarańczy
- 1/5 szkl. gorącej wody szczypta soli
- pianka
- 40 dag serka homogenizowanego naturalnego
- 1 galaretka pomarańczowa
- 2 pomarańcze
- sok z 4 mandarynek
- 2 łyżki cukru pudru
Sposób przygotowania
1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek, żółtka utrzyj z 1/2 cukru i cukrem waniliowym. Białka ubij na pianę z resztą cukru, połącz z żółtkami, domieszaj mąki. Masę rozprowadź na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w 180 st. C przez 10-12 minut. Ciasto przykryj ściereczką, odwróć i zdejmij pergamin. Zroluj je ze ściereczką i zostaw, by ostygło. 2. Krokant i krem: masło i cukier rozpuść. Wsyp orzechy, smaż, aż się zrumienią. Przesyp je na pergamin posmarowany olejem, odstaw. Czekoladę rozpuść, ostudź, zmiksuj z serkiem i cukrem pudrem. 3. Składniki polewy podgrzewaj, aż się rozpuszczą. Ciasto rozwiń, posyp krokantem i posmaruj kremem. Zwiń. Posmaruj polewą, udekoruj