Chrupiąca rolada
Idealna do popołudniowej kawy
Sposób przygotowania
1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek, żółtka utrzyj z 1/2 cukru i cukrem waniliowym. Białka ubij na pianę z resztą cukru, połącz z żółtkami, domieszaj mąki. Masę rozprowadź na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w 180 st. C przez 10-12 minut. Ciasto przykryj ściereczką, odwróć i zdejmij pergamin. Zroluj je ze ściereczką i zostaw, by ostygło.
2. Krokant i krem: masło i cukier rozpuść. Wsyp orzechy, smaż, aż się zrumienią. Przesyp je na pergamin posmarowany olejem, odstaw. Czekoladę rozpuść, ostudź, zmiksuj z serkiem i cukrem pudrem.
3. Składniki polewy podgrzewaj, aż się rozpuszczą. Ciasto rozwiń, posyp krokantem i posmaruj kremem. Zwiń. Posmaruj polewą, udekoruj