Chrupiące grzanki
Szybka kolacja.

Składniki:
- 2 cukinie, pokrojone cienko wzdłuż
- 8 kromek chleba
- papryczka chilli (bez pestek, pokrojona w cienkie plasterki)
- łyżka soku z cytryny
- skórka starta z całej cytryny
- 4 łyżki oliwy
- ząbek czosnku (przekrojony na pół)
- kula sera mozzarella (200 g)
- sól, czarny pieprz
Przygotowanie:
1. Plasterki cukinii wymieszaj w misce z łyżką oliwy, połową skórki cytrynowej i chilli. Odstaw na bok.
2. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Natrzyj kromki chleba 2 łyżkami oliwy i przekrojonym czosnkiem. Podpiecz je krótko w piekarniku (po 2 minuty z każdej strony).
3. Na każdą kromkę nałóż plasterki cukinii z chilli i po kawałeczku mozzarelli. Posyp resztą skórki cytrynowej i skrop pozostałą oliwą. Przypraw solą i pieprzem.