Chrupiące krokiety
Pyszne danie z ziemniaków, które z powodzeniem może zastąpić klasyczne krokiety. Świetny pomysł na ziemniaki z poprzedniego dnia.
Sposób przygotowania:
1. Jeszcze ciepłe ziemniaki przepuścić przez praskę, zagnieść z masłem i żółtkami. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Wyrobić na jednolitą masę. Uformować z niej wałeczek o grubości ok. 2 cm. Pokroić go na kawałki o dł. 4 cm.
2. Każdy krokiet obtoczyć w mące, zanurzyć w rozmąconym jajku, a na końcu w tartej bułce. Smażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron, na złoty kolor. Podawać gorące z surówką z cykorii, pomidora i ogórka.
Zobacz również:
***
#POMAGAMINTERIA
Hubert ma roczek. Pierwsze sześć tygodni życia spędził w szpitalu, walcząc o każdy dzień. Urodził się z ciężkimi wadami - między innymi z brakiem kości w rękach. Pojawiła się jednak nadzieja na operację, która umożliwi mu normalny rozwój. Wystarczą dwa kompleksowe zabiegi, dzięki którym jego dłonie i przedramię ukształtują się w sposób prawidłowy, a ręce będą mogły prawidłowo rosnąć z zachowaniem pełnej funkcjonalności kończyn. Pomóż Hubercikowi przybić piątkę w przyszłości! Sprawdź szczegóły >>>