Chrupiące placki ziemniaczane

Pyszne, chrupiące placki ziemniaczane są wręcz idealnym posiłkiem, jaki możemy sobie zafundować podczas chłodnych dni. Taki obiad od razu wprawia w lepszy nastrój!

Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, przepłukać, większą połowę zetrzeć na grube wiórki, resztę na papkę (można zmiksować). 

Zetrzeć cebulę na tarce, czosnek przecisnąć przez praskę. 

W dużej misce dokładnie wymieszać wszystko z jajkami i mąką oraz solą i pieprzem. 

Na patelni rozgrzać dobrze olej, nakładać ciasto, następnie formować dość cienkie placki. 

Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Jak szybko sprzedać auto w internecie?
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas