Chrupiąco i apetycznie na grillu!
Rozpoczął się uwielbiany przez Polaków sezon grillowy. Spotkania z rodziną i bliskimi w pięknych okolicznościach przyrody to okazja do smakowitego, pełnego pyszności ucztowania. Aromatyczne grillowe menu w tym sezonie warto wzbogacić o kuszące, chrupkie przekąski, które można przygotować z chlebkami np. Tovago.
Tradycyjne szaszłyki, karkówka czy kiełbaski to obowiązkowe pozycje podczas każdego grilla. Jednak by podczas sezonu nie popaść w rutynę, można przyrządzić smaczne i proste przekąski. Zaskoczą gości, umilą czas oczekiwania na dania główne i zaostrzą apetyt na więcej! Idealną propozycją na grillową ucztę będą chrupiące i pełne wiosennych aromatów koreczki. Przygotowane na bazie pysznych chlebków np. Tovago, z mozarellą, pomidorkami i świeżą bazylią, zachwycą wszystkich uczestników grilla.
Chlebki po otwarciu zachowują swoją świeżość, dlatego na grill można zabrać je ze sobą i w mgnieniu oka, wygodnie zaserwować nową porcję koreczków. Chrupiące, lekkie i przede wszystkim smaczne przekąski z pieczywem to świetny pomysł na kreatywne grillowe menu. Zaskocz gości ze smakiem!
Składniki:
- 4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków np. Tovago
- garść małych kulek mozzarelli
- garść czarnych oliwek
- liście świeżej bazylii
Przygotowanie:
1. Chlebki pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm. Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka np. Tovago, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę.
2. Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.
Smacznego!