Reklama

Reklama

Chrupiąco i apetycznie na grillu!

Rozpoczął się uwielbiany przez Polaków sezon grillowy. Spotkania z rodziną i bliskimi w pięknych okolicznościach przyrody to okazja do smakowitego, pełnego pyszności ucztowania. Aromatyczne grillowe menu w tym sezonie warto wzbogacić o kuszące, chrupkie przekąski, które można przygotować z chlebkami np. Tovago.

Tradycyjne szaszłyki, karkówka czy kiełbaski to obowiązkowe pozycje podczas każdego grilla. Jednak by podczas sezonu nie popaść w rutynę, można przyrządzić smaczne i proste przekąski. Zaskoczą gości, umilą czas oczekiwania na dania główne i zaostrzą apetyt na więcej! Idealną propozycją na grillową ucztę będą chrupiące i pełne wiosennych aromatów koreczki. Przygotowane na bazie pysznych chlebków np. Tovago, z mozarellą, pomidorkami i świeżą bazylią, zachwycą wszystkich uczestników grilla.

Reklama

Chlebki po otwarciu zachowują swoją świeżość, dlatego na grill można zabrać je ze sobą i w mgnieniu oka, wygodnie zaserwować nową porcję koreczków. Chrupiące, lekkie i przede wszystkim smaczne przekąski z pieczywem to świetny pomysł na kreatywne grillowe menu. Zaskocz gości ze smakiem!

Składniki:

  • 4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków np. Tovago
  • garść małych kulek mozzarelli
  • garść czarnych oliwek
  • liście świeżej bazylii

Przygotowanie:

1. Chlebki pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm. Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka np. Tovago, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę.

2. Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje