Ciasta z brzoskwiniami i morelami

Te piękne owoce o zamszowej skórce są pyszne i pełne witamin

Ciasto owocowe

Czas przyrządzenia: ok. 1,5 godziny

Składniki

  • 50 dag moreli lub brzoskwiń
  • 4 jajka szklanka cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • pół szklanki oleju
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • szklanka mąki migdałowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka wiórków kokosowych

Sposób przygotowania

1. Jajka zmiksuj z cukrami, dodaj olej i jogurt, wymieszaj. Wsyp mąki z proszkiem do pieczenia, połącz. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Przelej ciasto. 

2. Ułóż na nim połówki moreli i brzoskwiń, posyp wiórkami kokosowymi. Piecz około 45 minut w temp. 180 st. C. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje