Ciasta z kremem

Ciasto z pomarańczami
Ciasto z pomarańczami123RF/PICSEL

Tort pomarańczowy

Składniki

  • 3 jajka
  • 1,5 łyżki letniej wody
  • 2/3 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 1/2 łyżeczki proszku
  • do pieczenia
  • 3 łyżki kakao

- krem

  • 4 białka
  • 1 i 1/2 kostki masła
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • 10 łyżek cukru
  • pomarańczowy i czekoladowy
  • barwnik spożywczy
  • Dekoracja: plastry pomarańczy, orzechy włoskie
10 porcji

Sposób przygotowania

Beza z karmelem
Beza z karmelem123RF/PICSEL

Beza z musem owocowym

Składniki

  • 4 białka
  • szczypta soli
  • szklanka cukru pudru

- krem

  • 2 pojemniki śmietany kremówki
  • opakowanie serka mascarpone
  • opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
  • 4 łyżki cukru pudru

- dokoracja

  • draże czekoladowe
  • sos karmelowy
  • sos pomarańczowy
  • mus malinowy lub jagodowy

Sposób przygotowania

Ptysie z bitą śmietaną
Ptysie z bitą śmietaną123RF/PICSEL

Ptysie ze śmietaną i lodami

Składniki

  • szklanka wody
  • 1/2 kostki masła
  • szklanka mąki
  • 4 jajka

- krem

  • pojemnik śmietany kremówki
  • pojemnik serka mascarpone lub homogenizowanego
  • 4 łyżki cukru pudru

- dodatki

  • lody pomarańczowe
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady

Sposób przygotowania

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?