Reklama

Reklama

Ciasta z orzechami

Są bardzo zdrowe, pyszne i chrupiące. Desery z nimi będą prawdziwą rozkoszą dla podniebienia.

Kuleczki z migdałami

Składniki

  • 1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych
  • 1/2 szklanki mielonych solonych orzeszków ziemnych
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki kakao
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki cukru pudru

Składniki - dekoracja

  • 1/2 tabliczki czekolady
  • 3 łyżki płatków migdałowych

Sposób przygotowania

1. Mielone orzechy laskowe i ziemne wymieszaj z masłem orzechowym, wsyp kakao, cukier waniliowy i cukier puder. Wstaw do lodówki na kilka godzin. 

2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Zanurzaj w niej kulki i obtocz w płatkach migdałowych.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje