Ciasta z orzechami i makiem

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Strucla
Strucla 123RF/PICSEL

Strucla drezdeńska

Składniki

  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 30 dag masła
  • 2/3 szkl. cukru
  • 20 dag masy marcepanowej
  • po 15 dag orzechów włoskich oraz migdałów
  • po 10 dag suszonych moreli, fig i daktyli
  • 35 dag tłustego twarogu
  • 3 jajka
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1/4 szkl. likieru morelowego
  • 1 szkl. cukru pudru
  • szczypta soli
  • mąka do oprószenia stolnicy

Sposób przygotowania

Miodownik na kefirze

Ciasto z orzechami
Ciasto z orzechami123RF/PICSEL

Składniki

  • po 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej i żytniej
  • 15 dag masła
  • 25 dag miodu
  • po 1 szkl. posiekanych bakalii oraz orzechów (pistacji, laskowych, włoskich, nerkowców) 3 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 szkl. kefiru
  • 1 op. przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Sposób przygotowania

Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Makowiec
Makowiec123RF/PICSEL

Makowiec w lukrze

Składniki

  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 5 dag drożdży
  • 2/3 szkl. mleka
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 jajko + 2 żółtka
  • 1 puszka masy makowej
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 i 1/2 szkl. bakalii
  • 1 op. gotowego lukru

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tradycyjny makowiecINTERIA.TVInteria.tv
Naj
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na