Reklama

Reklama

Ciasteczka z brzoskwinią

Mąkę pszenną przesiej do miski, dodaj mąkę ziemniaczaną, masło i posiekaj nożem.

Składniki na 20 sztuk:

Ciasto:

  • 7 dag mąki pszennej
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • 10 dag masła
  • 5 dag cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • żółtko

Nadzienie:

  • 3 brzoskwinie

Sposób przygotowania:


1. Mąkę pszenną przesiej do miski, dodaj mąkę ziemniaczaną, masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder i zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na godzinę. Brzoskwinie umyj, obierz ze skóry, pokrój na małą kostkę.

Reklama

2. Ciasto rozwałkuj. Wycinaj z niego okrągłe ciasteczka oraz krótkie paski. Na każde ciasteczko nałóż porcję brzoskwiń i przykryj paskami ciasta tworząc kratkę.

3. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w 180°C.

Czas przygotowania: około godziny

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje