Reklama

Reklama

Ciasteczka z masła orzechowego

Masło orzechowe to słodka przyjemność, która należy do najzdrowszych. Wszystko dlatego, że składa się wyłącznie z... orzeszków! Idealnie sprawdza się nie tylko jako smarowidło do kanapek, ale też jako prosty dodatek do ciast czy deserów. Można z niego przygotować również delikatne, przepyszne ciasteczka. Robi się je dosłownie w parę chwil - zobaczcie, jakie to proste!

Składniki

  • 100 g masła
  • 120 g masła orzechowego
  • 150 g cukru trzcinowego
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 170 g mąki
  • jajko

Wymieszaj, uformuj i wstaw do piekarnika! Dokładnie tak, jak w naszej instrukcji:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje