Reklama

Reklama

Ciastka z masłem orzechowym

Sezonowe owoce i warzywa, które łatwo można wykorzystywać w przygotowaniu słodkich i pełnowartościowych przekąsek to świetne zamienniki dla powszechnie obecnego i niezdrowego białego cukru, a wybierane z głową mogą zupełnie go zastąpić!

Składniki

  • 500 g ugotowanej ciecierzycy
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 160 g masła orzechowego
  • 2 łyżki miodu, syropu klonowego lub syropu z agawy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 90 g płatków czekoladowych

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Włóż do blendera kielichowego (np. Beko) wszystkie składniki, za wyjątkiem płatków czekoladowych i blenduj, aż do uzyskania gładkiej masy. Do gotowej masy dosyp płatki czekoladowe i delikatnie zamieszaj. Masa powinna być bardzo gęsta i lepka. Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy małe kulki. Wyłóż blachę kawałkiem papieru do pieczenia i układajcie na niej gotowe kulki. Piecz przez około 15-20 minut. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje