Ciastka z masłem orzechowym
Sezonowe owoce i warzywa, które łatwo można wykorzystywać w przygotowaniu słodkich i pełnowartościowych przekąsek to świetne zamienniki dla powszechnie obecnego i niezdrowego białego cukru, a wybierane z głową mogą zupełnie go zastąpić!
Kruche ciastkamateriały prasowe
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Włóż do blendera kielichowego (np. Beko) wszystkie składniki, za wyjątkiem płatków czekoladowych i blenduj, aż do uzyskania gładkiej masy. Do gotowej masy dosyp płatki czekoladowe i delikatnie zamieszaj. Masa powinna być bardzo gęsta i lepka. Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy małe kulki. Wyłóż blachę kawałkiem papieru do pieczenia i układajcie na niej gotowe kulki. Piecz przez około 15-20 minut. Smacznego!
Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiegoInteria Kulinaria