Reklama

Reklama

Ciastka zbożowe

To jedne z tych wartościowych słodyczy, które w kilka minut zaspokoją głód, przywrócą siły i poprawią koncentrację. Sprawdzą się także w podróży i jako drugie śniadanie.

Owsiane z marchewką

Składniki

  • 1 marchewka po 10 dag płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej (pszennej albo żytniej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. miodu

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzej do 170°C. Marchewkę obierz, zetrzyj. W miseczce wymieszaj płatki owsiane, mąkę, proszek i cynamon. Do drugiej miseczki wbij jajko. Dodaj stopiony i wystudzony olej, cukier waniliowy i miód. Dołóż suche składniki i marchewkę. Wymieszaj mikserem. Porcje ciasta nabieraj łyżką i formuj kuleczki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każde lekko spłaszcz dłonią. Wstaw do piekarnika. Piecz przez 12-15 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje