Reklama

Reklama

Ciasto marchewkowe w słoiku?

Aby do swojej diety przemycić nieco warzyw, warto używać ich nawet do deserów. Ostatnio modne są brownie z buraka albo fasoli czy ciasto marchewkowe. Katarzyna Burzyńska-Sychowicz zdradza swój sposób na to ostatnie, które zamknęła w słoiku...

- Lubicie ciasto marchewkowe? Mam dla was wariację na jego temat, zamkniętą w słoiczku. Jest idealna na śniadanie, superszybka w przygotowaniu i wyśmienita w smaku - przekonuje na swoim profilu społecznościowym Katarzyna Burzyńska-Sychowicz.

Reklama

Znana prezenterka, która prywatnie spodziewa się już drugiego dziecka, przyznaje jednak, że jedynym minusem wspomnianego deseru jest to, że musi on spędzić noc w lodówce. Ale - jak to mówią - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło... "Dzięki temu jest idealna na śniadanie" - pociesza Burzyńska-Sychowicz.

Składniki potrzebne do przygotowania deseru według przepisu prezenterki to: pół szklanki płatków owsianych, pół szklanki mleka (może być np. sojowe), 1/4 szklanki jogurtu naturalnego, 1/4 szklanki startej marchewki, łyżka ziaren chia, łyżka syropu klonowego, szczypta soli, 1/3 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, łyżka poszatkowanych orzechów włoskich, łyżka rodzynek oraz orzechy włoskie i cynamonowe laski do dekoracji.

Z powyższych proporcji powinny wyjść 3 małe, słoiczkowe porcje.

Jak je przygotować? Okazuje się, że jest to dziecinnie proste, bowiem wszystkie składniki wystarczy ze sobą połączyć, masę umieścić w słoiczkach, a słoiczki w lodówce na całą noc.

- W międzyczasie zakraść się do mikstury: spróbować i udekorować - żartuje Burzyńska-Sychowicz i dodaje, że całością i ostatecznym efektem najlepiej jest delektować się rankiem. (PAP Life)

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje