Ciasto mocno czekoladowe

Dla wszystkich, którzy kochają czekoladowe przysmaki.

Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Formę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia - może być prostokątna lub tortownica.

Połamaną na kawałki czekoladę roztopić razem z masłem oraz mlekiem w kąpieli wodnej. Odstawić na bok.

Jajka z cukrem ubić mikserem na jasną i puszystą masę.

Do masy przesiać mąkę z kakao i wszystko razem wymieszać. Dodać stopniowo ciepłą masę czekoladową i wymieszać delikatnie trzepaczką.

Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50-55 minut w temperaturze 170°C, grzałka góra- dół.

Polewa: połamaną na kawałki czekoladę roztopić ze śmietaną w kąpieli wodnej i polewać nią ciasto.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas