Ciasto z owocami, budyniem i galaretką

Przepyszne!

Czas przyrządzenia: ok. godziny

Składniki - ciasto

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki mąki
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Składniki - krem

  • 400 ml mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 15 dag masła
  • budyń
  • galaretka cytrynowa
  • owoce do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Białka ubij z solą, dodaj cukier i żółtka. Wsyp mąki i proszek do pieczenia, mieszaj. Piecz 20 minut w temp. 180 st. C. 

2. Ugotuj gęsty budyń, ostudź. Rozpuść galaretkę. Budyń schłodź, smaruj nim wierzch ciasta. Owoce pokrój, ułóż dekoracyjnie na budyniu. Część owoców zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na całą noc. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje