Cielęcina z pieczarkami

Idealna na gorąco oraz jako wędlina na kanapki

Składniki

  • 750 g karkówki cielęcej
  • 300 g pieczarek
  • cebula
  • 100 g mielonej wołowiny
  • jajko
  • pół pęczka natki
  • 2 szklanki bulionu grzybowego
  • mąka
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz i osusz. Rozetnij tak, by powstał płat. Natrzyj go solą i pieprzem. Pieczarki oczyść. Połowę odłóż, resztę pokrój w kosteczkę. Poszatkuj cebulę. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj pieczarki. Duś 5 min. Zawartość patelni połącz z mieloną wołowiną, jajkiem i posiekaną natką. Dopraw solą i pieprzem. 

2. Mięso obłóż farszem, zroluj i obwiąż. Oprósz mąką, obsmaż na oleju. Włóż do brytfanny, zalej bulionem. Piecz 60 min w temp. 180 st. Wrzuć odłożone pieczarki, dopiekaj razem jeszcze 30 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje