Cielęcina z pieczarkami

Idealna na gorąco oraz jako wędlina na kanapki.

Cielęcina z pieczarkami
Cielęcina z pieczarkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz i osusz. Rozetnij tak, by powstał płat. Natrzyj go solą i pieprzem. Pieczarki oczyść. Połowę odłóż, resztę pokrój w kosteczkę. Poszatkuj cebulę. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj pieczarki. Duś 5 min. Zawartość patelni połącz z mieloną wołowiną, jajkiem i posiekaną natką. Dopraw solą i pieprzem. 

2. Mięso obłóż farszem, zroluj i obwiąż. Oprósz mąką, obsmaż na oleju. Włóż do brytfanny, zalej bulionem. Piecz 60 min w temp. 180 st. Wrzuć odłożone pieczarki, dopiekaj razem jeszcze 30 minut.

Przepis na pieczarki faszerowaneInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas