Co zrobić, żeby awocado szybciej dojrzało?
Co zrobić, kiedy kupiliśmy awocado, które okazało się być twarde jak skała i niedojrzałe? Możesz poczekać, aż samo dojrzeje, lecz jeżeli nie masz na to czasu, możesz mu w tym pomóc. Natura dała nam rozwiązanie, które skutecznie rozwiąże ten problem. Jeżeli chcesz wiedzieć, co zrobić, aby przyspieszyć proces dojrzewania, przeczytaj koniecznie.

Składniki

Czego potrzebujesz? Wystarczy niedojrzałe awocado, średniej wielkości jabłko i papierowa torba pakowa. Ewentualnie możesz zamienić ją na plastikową reklamówkę, jednak nie przepuszcza ona powietrza, dlatego papierowa torba będzie lepszym rozwiązaniem.
Składniki

Jak to zrobić? To proste! Wystarczy, że awocado umieścisz w torbie wraz z jabłkiem. Następnie torbę szczelnie zamkniesz i pozostawisz tak na całą noc. Rano awocado będzie miękkie i gotowe do zjedzenia. Zrobisz z niego ulubioną pastę, dodasz do kanapek, czy użyjesz do pielęgnacji urody.
Składniki

Chcesz dowiedzieć się, jak właściwie stało się, że awocado dojrzało z dnia na dzień? Odpowiedź jest prosta. Jabłka wydzielają etylen-naturalny gaz, który przyspiesza proces dojrzewania owoców. Dzięki tej metodzie możesz przyspieszyć również dojrzewanie innych owoców i warzyw. Na przykład bananów, pomidorów czy nawet kukurydzy. Koniecznie wypróbuj tę magiczną metodę.