Co zrobić, żeby awocado szybciej dojrzało?

<p>Co zrobić, kiedy kupiliśmy awocado, kt&oacute;re okazało się być twarde jak skała i niedojrzałe? Możesz poczekać, aż samo dojrzeje, lecz jeżeli nie masz na to czasu, możesz mu &nbsp;w tym pom&oacute;c. Natura dała nam rozwiązanie, kt&oacute;re skutecznie rozwiąże ten problem. Jeżeli chcesz wiedzieć, co zrobić, aby przyspieszyć proces dojrzewania, przeczytaj koniecznie.</p>

article cover
© Photogenica
© Photogenica

Czego potrzebujesz? Wystarczy niedojrzałe awocado, średniej wielkości jabłko i papierowa torba pakowa. Ewentualnie możesz zamienić ją na plastikową reklamówkę, jednak nie przepuszcza ona powietrza, dlatego papierowa torba będzie lepszym rozwiązaniem.

© Photogenica

Jak to zrobić? To proste! Wystarczy, że awocado umieścisz w torbie wraz z jabłkiem. Następnie torbę szczelnie zamkniesz i pozostawisz tak na całą noc. Rano awocado będzie miękkie i gotowe do zjedzenia. Zrobisz z niego ulubioną pastę, dodasz do kanapek, czy użyjesz do pielęgnacji urody.

© Photogenica

Chcesz dowiedzieć się, jak właściwie stało się, że awocado dojrzało z dnia na dzień? Odpowiedź jest prosta. Jabłka wydzielają etylen-naturalny gaz, który przyspiesza proces dojrzewania owoców. Dzięki tej metodzie możesz przyspieszyć również dojrzewanie innych owoców i warzyw. Na przykład bananów, pomidorów czy nawet kukurydzy. Koniecznie wypróbuj tę magiczną metodę.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas