Reklama

Reklama

Coleslaw na czerwono

Dodatek obiadowy będący wariacją na temat klasycznej surówki coleslaw, jest na tyle uniwersalny, że pasuje do różnego rodzaju mięs. Dodatkowy bonus - bardzo smakuje dzieciom, a to najbardziej wymagający krytycy kulinarni.

Składniki

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru
  • 3 łyżki octu jabłkowego

Usuwamy zewnętrzne liście kapusty, warzywo myjemy, kroimy na pół, usuwamy głąb. Kapustę ścieramy na dużych oczkach tarki. Startą można lekko posolić.
Na dużych oczkach tarki ścieramy też obrane jabłko i marchewkę. Obraną cebulę kroimy bardzo drobno. Szatkujemy natkę pietruszki i koperek. Wszystkie warzywa umieszczamy w misce, dodajemy przyprawy oraz majonez i ocet jabłkowy. Mieszamy. Chłodzimy przed podaniem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje