ArtykułyWideoOgórka w takim wydaniu na pewno nie jadłaś. Internauci są zgodni: to hit!Czy ogórek z dodatkami może stać się viralowym trendem na skalę światową? Okazuje się, że tak. Sałatka ze świeżego ogórka przyrządzona na sposób koreański podbiła serca osób z całego świata, w mediach społecznościowych mnożą się filmiki zachwyconych prostotą wykonania i obłędnym smakiem tego zdrowego smakołyku. Koniecznie wypróbujcie, bo przepis jest banalnie łatwy!sałatka, ogórki, surówkaIdealna surówka na upał. Przysmak przygotujesz w kilka minut Wysokie temperatury sprawiają, że wiele osób nie ma ochoty zajadać się ciężkimi i tłustymi potrawami, tym samym spędzając w kuchni wiele godzin podczas ich przygotowania. W związku z tym warto postawić na orzeźwiającą przekąskę, która może być dodatkiem do obiadu, ale i głównym, lekkim posiłkiem.młoda kapusta, surówkaTrę na wiórki i mieszam w salaterce. Takie połączenie smaków podbija każdy obiadW wielu domach surówki to nie tylko nieodłączny dodatek do obiadu, ale także ważny składnik w codziennej diecie. Odpowiednio dobrane składniki są w stanie dodać charakteru nawet najprostszemu posiłkowi, a dodatkowo nadają mi więcej wartości odżywczych. Jeśli chcemy, by nasze obiady były jeszcze smaczniejsze, przygotujmy zapas chrupiącej surówki z selera i gruszki.surówki, surówka, surówka z marchewki, przepisySurówki dla pięknej cery. Pięć prostych przepisówMądra, zbilansowana dieta, w której są świeże warzywa, a także kiełki i kiszonki, jest kluczem do zdrowia i lepszego wyglądu. Jakie surówki włączyć do jadłospisu z myślą o świetlistej cerze. Mamy dla ciebie pięć propozycji. sałatka, surówka, zmarszczki, naturalne sposoby na zmarszczki, zdrowa dieta, cera pielęgnacjaZastąpi wizytę u kosmetyczki i odmłodzi o kilka lat. Surówka piękności Heleny RubinsteinZastrzyk sił witalnych dla włosów i paznokci, odżywczy eliksir dla zdrowia i urody. Regularne spożywanie surówki piękności stworzonej przez pochodzącą z Krakowa Helenę Rubinstein może zastąpić wizytę u kosmetyczki. Jest prosta w przygotowaniu, a połączenie jej składników ma nam zagwarantować piękno i młodość. helena rubinstein, surówka"Artysta smaku" - tak mówi o nim Magda Gessler. Zdradził swój przepis na surówkę z poraTadeusz Müller — syn Magdy Gessler przygotowuje innowatorską surówkę z pora. Dodaje do niej między innymi ugotowaną fasole jaś. Co jeszcze zawiera przepis na surówkę z pora według Müllera? Lista składników gwarantuje nietuzinkowy smak. surówka, przepis, pomysł na obiad, por, kurkiSurówka z papryki na trzy sposobyJeśli zastanawiasz się co zrobić z papryki lub szukasz pomysłu na surówkę do obiadu, nie musisz szukać dalej. Oto surówka z papryki na trzy sposoby. porady, papryka, surówka, dodatki do obiaduSurówka z marchewki na trzy sposoby Marchew to warzywo bogate w antyoksydanty, witaminę A i C, zawiera też witaminy K i E oraz witaminy z grupy B. Jej spożywanie dostarcza organizmowi potas, sód, wapń, magnez, cynk i żelazo. Wiele witamin ginie podczas obróbki cieplnej, dlatego najzdrowsza marchew to ta jedzona na surowo. Surówka z marchewki to pyszny dodatek do obiadu, który poprawia wzrok, zapobiega trądzikowi i zmarszczkom, zmniejsza poziom złego cholesterolu, a co za tym idzie, ryzyko wystąpienia miażdżycy oraz wspomaga pracę jelit. Poznaj trzy pomysły na surówkę z marchewki.porady, surówka, surówka z marchewkiBuraczki do obiaduSmakują dzieciom i dorosłym, dlatego nie trzeba nikogo specjalnie namawiać by zjadł "jarzynkę". Buraczki zasmażane wspaniale uzupełnią zarówno wykwintny obiad niedzielny, jak i ten codzienny.buraki, surówkaSurówka z marchewki z dodatkiem migdałówSurówka z marchewki z dodatkiem migdałów najczęściej podawana jest do dań mięsnych i doskonale się z nimi komponuje. Świetnie smakuje w towarzystwie drobiu. Surówka z marchewki z dodatkiem migdałów doskonale smakuje i jest łatwa w przygotowaniu.surówka, marchewka, gruszka, migdałyDobrze doprawiona zielona surówkaSurówki to znakomity sposób na lekki, pyszny dodatek warzywny do obiadowych dań głównych czy warzywną przekąskę, która sprawdzi się w menu każdego! Zielona surówka według naszego przepisu to połączenie soczystych ogórków z odrobiną jabłek, soku cytrynowego, zielonej sałaty i zaskakujących jak na surówkę dodatków - imbiru i mięty. A wszystko to w delikatnym, niezbyt tłustym sosie jogurtowym z koperkiem i solą.sałata, surówka, dodatki do obiaduSurówki obowiązkowe do obiaduSurówki pasują do różnego rodzaju mięs, ryb, uzupełniają też dania jarskie. Sprawiają, że talerz staje się bardziej kolorowy, a cały obiad bardziej apetyczny. Są nieskomplikowane w przygotowaniu, ale chcąc zaoszczędzić trochę czasu sięgamy niekiedy po sklepowe gotowce. Surówki domowe mają same zalety. surówka, surówki, warzywaModra kapusta wedle przepisu babciModra kapusta jest nie tylko pyszna, ale i bardzo zdrowa. Wiedziały o tym już nasze babcie, podając ją jako dodatek do niedzielnych obiadów. To warzywo ma w sobie potas wapń oraz fosfor i zawiera więcej witaminy A i C, niż biała kapusta. Modra kapusta to prawdziwy klasyk z polskich stołów! czerwona kapusta, surówka, obiad, Kuchnia polskaSurówka colesław na czerwonoSurówka colesław, to jedna z najczęściej serwowanych surówek do obiadu. Dodatek obiadowy będący wariacją na temat klasycznej surówki coleslaw, jest na tyle uniwersalny, że pasuje do różnego rodzaju mięs. Dodatkowy bonus - bardzo surówka colesław smakuje dzieciom, a to najbardziej wymagający krytycy kulinarni.surówkaMasz ochotę na nową surówkę?Poprawa odporności, usprawnienie metabolizmu i pracy jelit, utrwalanie uczucia sytości, duże dawki witamin i składników mineralnych – to podstawowe atuty warzyw. Choć dobrze je znamy, wciąż jemy za mało warzyw. Dziś mamy dla ciebie pomysł na dwie nowe surówki.surówkaKlasyczna surówka z kapusty i marchewkiSurówka z kapusty i marchewki to jeden ze smaczniejszy dodatków do obiadu Co więcej, pasuje niemal do wszystkiego - od kotleta schabowego po rybę. Wyrazisty smak kapusty w połączeniu z delikatną, lekko słodką marchewką - to klasyka, a dla wielu z nas smak dzieciństwa.surówkaSurówka z czerwonej kapustySurówka z czerwonej kapusty to prawdziwa bomba witaminowa. Jest świetnym dodatkiem do obiadu, robi się ją błyskawicznie, smakuje dzieciom. Jedzmy ją jak najczęściej!surówkaSurówka z seleraStanowi smaczny, wartościowy i wyrazisty dodatek do obiadu. Jest też bardzo szybka w przygotowaniu.surówkaWspaniała surówkaDoskonały dodatek do obiadu.surówkaPierwsza surówkaCzy rocznemu dziecku można już dać surówkę ze świeżych warzyw, np. białej kapusty czy marchewki?surówkaMarchewka, gruszka, migdały Oto surówka, która może być dodatkiem do drugiego dania, albo deserem. Smakuje naprawdę wyśmienicie, zawiera mało kalorii i dostarcza naszemu organizmowi wielu cennych składników odżywczych. surówkaDieta bezglutenowa: Kotleciki rybnePyszny i sprawdzony sposób na rybę w nowej odsłonie, specjalnie dla małych alergików. ryba, surówka, dieta bezglutenowa, przepis na obiad„Ewa gotuje”: Szaszłyki na patykachCebulę drobno pokroić i zrumienić na mocno rozgrzanym maśle. Do mięsa przecisnąć czosnek, wybić jajko. Przyprawić papryką, chili, solą oraz pieprzem. Wsypać bułkę tartą, dorzucić usmażoną cebulę. Wymieszać i dokładnie wyrobić. Przykryć i na ½ godziny wstawić do lodówki. Po tym czasie z masy ulepić zgrabne kotlety (ręce i deskę warto zwilżyć wodą) i nabić na namoczone patyczki do szaszłyków – można wbić po dwa, co ułatwi przekładanie. Upiec na ruszcie posmarowanym masłem klarowanym, na elektrycznym grillu lub patelni grillowej.<br><br> SKŁADNIKI<br> • 800 g - mielonego mięsa wołowo-wieprzowego<br> • 1 - cebula<br> • 1 łyżka - masła klarowanego<br> • 2 ząbki - czosnku<br> • 1 - jajko<br> • ½ łyżeczki - słodkiej papryki<br> • ⅓ łyżeczki - chili<br> • sól<br> • pieprz<br> • 2 łyżki - bułki tartej<br> DO PODANIA<br> • surówka z pora<br> • ryż<br><br> SURÓWKA Z PORA<br> • 1 - duży por<br> • 1 – marchewka<br> • 1 – jabłko<br> • 1 łyżka - soku z cytryny<br> SOS<br> • 2 łyżki - majonezu<br> • 2 łyżki - jogurtu naturalnego<br> • 1 łyżka - miodu<br> • 1 łyżka - soku z cytryny<br> • pieprz<br><br> RYŻ PO ZANZIBARSKU<br> • 1 szklanka – ryżu<br> • 2 łyżki - oliwy<br> • 1 łyżeczka - kuminu<br> • kilka goździków<br> • kilka ziarenek kardamonu<br> • kilka kawałków kory cynamonu<br> • 1 szklanka - mleczka kokosowego<br> • 1 łyżeczka - soli Ewa gotuje, ryż, szaszłyki, surówkaPozostałe tagiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9
Ogórka w takim wydaniu na pewno nie jadłaś. Internauci są zgodni: to hit!Czy ogórek z dodatkami może stać się viralowym trendem na skalę światową? Okazuje się, że tak. Sałatka ze świeżego ogórka przyrządzona na sposób koreański podbiła serca osób z całego świata, w mediach społecznościowych mnożą się filmiki zachwyconych prostotą wykonania i obłędnym smakiem tego zdrowego smakołyku. Koniecznie wypróbujcie, bo przepis jest banalnie łatwy!
Idealna surówka na upał. Przysmak przygotujesz w kilka minut Wysokie temperatury sprawiają, że wiele osób nie ma ochoty zajadać się ciężkimi i tłustymi potrawami, tym samym spędzając w kuchni wiele godzin podczas ich przygotowania. W związku z tym warto postawić na orzeźwiającą przekąskę, która może być dodatkiem do obiadu, ale i głównym, lekkim posiłkiem.
Trę na wiórki i mieszam w salaterce. Takie połączenie smaków podbija każdy obiadW wielu domach surówki to nie tylko nieodłączny dodatek do obiadu, ale także ważny składnik w codziennej diecie. Odpowiednio dobrane składniki są w stanie dodać charakteru nawet najprostszemu posiłkowi, a dodatkowo nadają mi więcej wartości odżywczych. Jeśli chcemy, by nasze obiady były jeszcze smaczniejsze, przygotujmy zapas chrupiącej surówki z selera i gruszki.
Surówki dla pięknej cery. Pięć prostych przepisówMądra, zbilansowana dieta, w której są świeże warzywa, a także kiełki i kiszonki, jest kluczem do zdrowia i lepszego wyglądu. Jakie surówki włączyć do jadłospisu z myślą o świetlistej cerze. Mamy dla ciebie pięć propozycji.
Zastąpi wizytę u kosmetyczki i odmłodzi o kilka lat. Surówka piękności Heleny RubinsteinZastrzyk sił witalnych dla włosów i paznokci, odżywczy eliksir dla zdrowia i urody. Regularne spożywanie surówki piękności stworzonej przez pochodzącą z Krakowa Helenę Rubinstein może zastąpić wizytę u kosmetyczki. Jest prosta w przygotowaniu, a połączenie jej składników ma nam zagwarantować piękno i młodość.
"Artysta smaku" - tak mówi o nim Magda Gessler. Zdradził swój przepis na surówkę z poraTadeusz Müller — syn Magdy Gessler przygotowuje innowatorską surówkę z pora. Dodaje do niej między innymi ugotowaną fasole jaś. Co jeszcze zawiera przepis na surówkę z pora według Müllera? Lista składników gwarantuje nietuzinkowy smak.
Surówka z papryki na trzy sposobyJeśli zastanawiasz się co zrobić z papryki lub szukasz pomysłu na surówkę do obiadu, nie musisz szukać dalej. Oto surówka z papryki na trzy sposoby.
Surówka z marchewki na trzy sposoby Marchew to warzywo bogate w antyoksydanty, witaminę A i C, zawiera też witaminy K i E oraz witaminy z grupy B. Jej spożywanie dostarcza organizmowi potas, sód, wapń, magnez, cynk i żelazo. Wiele witamin ginie podczas obróbki cieplnej, dlatego najzdrowsza marchew to ta jedzona na surowo. Surówka z marchewki to pyszny dodatek do obiadu, który poprawia wzrok, zapobiega trądzikowi i zmarszczkom, zmniejsza poziom złego cholesterolu, a co za tym idzie, ryzyko wystąpienia miażdżycy oraz wspomaga pracę jelit. Poznaj trzy pomysły na surówkę z marchewki.
Buraczki do obiaduSmakują dzieciom i dorosłym, dlatego nie trzeba nikogo specjalnie namawiać by zjadł "jarzynkę". Buraczki zasmażane wspaniale uzupełnią zarówno wykwintny obiad niedzielny, jak i ten codzienny.
Surówka z marchewki z dodatkiem migdałówSurówka z marchewki z dodatkiem migdałów najczęściej podawana jest do dań mięsnych i doskonale się z nimi komponuje. Świetnie smakuje w towarzystwie drobiu. Surówka z marchewki z dodatkiem migdałów doskonale smakuje i jest łatwa w przygotowaniu.
Dobrze doprawiona zielona surówkaSurówki to znakomity sposób na lekki, pyszny dodatek warzywny do obiadowych dań głównych czy warzywną przekąskę, która sprawdzi się w menu każdego! Zielona surówka według naszego przepisu to połączenie soczystych ogórków z odrobiną jabłek, soku cytrynowego, zielonej sałaty i zaskakujących jak na surówkę dodatków - imbiru i mięty. A wszystko to w delikatnym, niezbyt tłustym sosie jogurtowym z koperkiem i solą.
Surówki obowiązkowe do obiaduSurówki pasują do różnego rodzaju mięs, ryb, uzupełniają też dania jarskie. Sprawiają, że talerz staje się bardziej kolorowy, a cały obiad bardziej apetyczny. Są nieskomplikowane w przygotowaniu, ale chcąc zaoszczędzić trochę czasu sięgamy niekiedy po sklepowe gotowce. Surówki domowe mają same zalety.
Modra kapusta wedle przepisu babciModra kapusta jest nie tylko pyszna, ale i bardzo zdrowa. Wiedziały o tym już nasze babcie, podając ją jako dodatek do niedzielnych obiadów. To warzywo ma w sobie potas wapń oraz fosfor i zawiera więcej witaminy A i C, niż biała kapusta. Modra kapusta to prawdziwy klasyk z polskich stołów!
Surówka colesław na czerwonoSurówka colesław, to jedna z najczęściej serwowanych surówek do obiadu. Dodatek obiadowy będący wariacją na temat klasycznej surówki coleslaw, jest na tyle uniwersalny, że pasuje do różnego rodzaju mięs. Dodatkowy bonus - bardzo surówka colesław smakuje dzieciom, a to najbardziej wymagający krytycy kulinarni.
Masz ochotę na nową surówkę?Poprawa odporności, usprawnienie metabolizmu i pracy jelit, utrwalanie uczucia sytości, duże dawki witamin i składników mineralnych – to podstawowe atuty warzyw. Choć dobrze je znamy, wciąż jemy za mało warzyw. Dziś mamy dla ciebie pomysł na dwie nowe surówki.
Klasyczna surówka z kapusty i marchewkiSurówka z kapusty i marchewki to jeden ze smaczniejszy dodatków do obiadu Co więcej, pasuje niemal do wszystkiego - od kotleta schabowego po rybę. Wyrazisty smak kapusty w połączeniu z delikatną, lekko słodką marchewką - to klasyka, a dla wielu z nas smak dzieciństwa.
Surówka z czerwonej kapustySurówka z czerwonej kapusty to prawdziwa bomba witaminowa. Jest świetnym dodatkiem do obiadu, robi się ją błyskawicznie, smakuje dzieciom. Jedzmy ją jak najczęściej!
Surówka z seleraStanowi smaczny, wartościowy i wyrazisty dodatek do obiadu. Jest też bardzo szybka w przygotowaniu.
Pierwsza surówkaCzy rocznemu dziecku można już dać surówkę ze świeżych warzyw, np. białej kapusty czy marchewki?
Marchewka, gruszka, migdały Oto surówka, która może być dodatkiem do drugiego dania, albo deserem. Smakuje naprawdę wyśmienicie, zawiera mało kalorii i dostarcza naszemu organizmowi wielu cennych składników odżywczych.
Dieta bezglutenowa: Kotleciki rybnePyszny i sprawdzony sposób na rybę w nowej odsłonie, specjalnie dla małych alergików.
„Ewa gotuje”: Szaszłyki na patykachCebulę drobno pokroić i zrumienić na mocno rozgrzanym maśle. Do mięsa przecisnąć czosnek, wybić jajko. Przyprawić papryką, chili, solą oraz pieprzem. Wsypać bułkę tartą, dorzucić usmażoną cebulę. Wymieszać i dokładnie wyrobić. Przykryć i na ½ godziny wstawić do lodówki. Po tym czasie z masy ulepić zgrabne kotlety (ręce i deskę warto zwilżyć wodą) i nabić na namoczone patyczki do szaszłyków – można wbić po dwa, co ułatwi przekładanie. Upiec na ruszcie posmarowanym masłem klarowanym, na elektrycznym grillu lub patelni grillowej.<br><br> SKŁADNIKI<br> • 800 g - mielonego mięsa wołowo-wieprzowego<br> • 1 - cebula<br> • 1 łyżka - masła klarowanego<br> • 2 ząbki - czosnku<br> • 1 - jajko<br> • ½ łyżeczki - słodkiej papryki<br> • ⅓ łyżeczki - chili<br> • sól<br> • pieprz<br> • 2 łyżki - bułki tartej<br> DO PODANIA<br> • surówka z pora<br> • ryż<br><br> SURÓWKA Z PORA<br> • 1 - duży por<br> • 1 – marchewka<br> • 1 – jabłko<br> • 1 łyżka - soku z cytryny<br> SOS<br> • 2 łyżki - majonezu<br> • 2 łyżki - jogurtu naturalnego<br> • 1 łyżka - miodu<br> • 1 łyżka - soku z cytryny<br> • pieprz<br><br> RYŻ PO ZANZIBARSKU<br> • 1 szklanka – ryżu<br> • 2 łyżki - oliwy<br> • 1 łyżeczka - kuminu<br> • kilka goździków<br> • kilka ziarenek kardamonu<br> • kilka kawałków kory cynamonu<br> • 1 szklanka - mleczka kokosowego<br> • 1 łyżeczka - soli