Surówka z marchewki z dodatkiem migdałów

Aktualizacja

Surówka z marchewki z dodatkiem migdałów najczęściej podawana jest do dań mięsnych i doskonale się z nimi komponuje. Świetnie smakuje w towarzystwie drobiu. Surówka z marchewki z dodatkiem migdałów doskonale smakuje i jest łatwa w przygotowaniu.

Surówka z marchewki z dodatkiem migdałów to idealny pomysł na dodatek
Surówka z marchewki z dodatkiem migdałów to idealny pomysł na dodatek 123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 marchewki
  • gruszka
  • krojone migdały
  • sok z cytryny
  • cukier
  • pieprz, sól

Surówka z marchewki z dodatkiem migdałów - przygotowanie

1. Marchew płuczemy, obieramy, ścieramy na wiórka na tarce. Gruszkę płuczemy, obieramy, ścieramy na drobnej tarce. Marchew i gruszkę wykładamy do salaterki, dodajemy łyżeczkę soku z cytryny i cukier, mieszamy, całość doprawiamy niewielką szczyptą soli i pieprzu. Na patelni prażymy migdały i dodajemy do surówki, mieszamy.

Podajemy jako dodatek do drugiego dania lub jako deser.

Zobacz również: 

"Ewa gotuje": Serownik mazurkowy z suszonymi śliwkamiPolsat
INTERIA.PL