Cukinia z patelni krok po kroku

article cover
Smacznego

Cukinia z patelni krok po kroku

Dodać cukinię, smażyć 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać bulion i śmietanę, zagotować. Dodać ser i bekon.
Plastry bekonu poprzekrawać i usmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek.
Cukinię skroić na cienkie krążki. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Listki tymianku posiekać.
Składniki: 900 g cukinii, 1-2 ząbki czosnku, 1 cebula, pół pęczka tymianku, 60 g bekonu, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz, 0,25 ml bulionu, 4 łyżki śmietany, 100 g tartego sera
+1
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas