Cukinie z kurkami

Wspaniałe dla amatorów wyrazistych serów

Cukinie z kurkami
Cukinie z kurkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cukinie umyj, przetnij wzdłuż, łyżeczką wydrąż środek i drobno posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, chwilkę podsmaż. Po chwili dodaj umyte i pokrojone kurki oraz posiekany czosnek, smaż przez 5 minut. Następnie dodaj miąższ z cukinii. Smaż 2 minuty. Zestaw z ognia, lekko przestudź, dopraw i dodaj starty ser. Wymieszaj.

2. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż cukinie. Nałóż do nich farsz i lekko dociśnij. Wstaw do piekarnika (180 st. C) i piecz ok. 20 min.

Prosty przepis na faszerowaną cukinięInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas