Curry fasolowe
Aromatyczne i rozgrzewające danie.

Składniki
- 600g ugotowanej fasoli białej
- puszka pomidorów lub passaty pomidorowej
- 3 nieduże cebule
- łyżeczka pieprzu
- łyżeczka papryki słodkiej
- pół łyżeczki ostrej papryki
- łyżeczka kurkumy
- łyżeczka mieszanki garam masala - opcjonalnie
- pół łyżeczki kuminu
- łyżeczka granulowanego czosnku
- 200 g mleka kokosowego
- łyżeczka soli
- 3 łyżki oleju do smażenia
- pęczek świeżej kolendry
Sposób przygotowania
Cebulę drobno posiekaj, następnie podsmaż przez kilka minut. Potem dodaj wszystkie przyprawy i smaż razem z cebulą kilka sekund, aż uwolnią się wszystkie aromaty. Następnie dodaj fasolę i pomidory. Zagotuj potrawę, następnie dodaj mleko kokosowe, dopraw solą i wymieszaj. Zdejmij z kuchenki, dorzuć posiekaną kolendrę.