Reklama

Reklama

Curry fasolowe

Aromatyczne i rozgrzewające danie.

Składniki

  • 600g ugotowanej fasoli białej
  • puszka pomidorów lub passaty pomidorowej
  • 3 nieduże cebule
  • łyżeczka pieprzu
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • łyżeczka kurkumy
  • łyżeczka mieszanki garam masala - opcjonalnie
  • pół łyżeczki kuminu
  • łyżeczka granulowanego czosnku
  • 200 g mleka kokosowego
  • łyżeczka soli
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • pęczek świeżej kolendry

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekaj, następnie podsmaż przez kilka minut. Potem dodaj wszystkie przyprawy i smaż razem z cebulą kilka sekund, aż uwolnią się wszystkie aromaty. Następnie dodaj fasolę i pomidory. Zagotuj potrawę, następnie dodaj mleko kokosowe, dopraw solą i wymieszaj. Zdejmij z kuchenki, dorzuć posiekaną kolendrę. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje