Curry po tajsku

Polecamy przepis na szybkie i smaczne egzotyczne danie.

Curry po tajsku
Curry po tajsku123RF/PICSEL

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 2 puszki mleka kokos.
  • 3 garście groszku cukr.
  • 2 z. czosnku
  • cebula
  • papryka
  • olej
  • po łyżce: kminu rzym., kolendry, czerwonej pasty curry, startego korzenia imbiru, pasty z trawy cytrynowej
  • świeża kolendra
  • ryż jaśminowy

Sposób przygotowania:

Po chwili dodaj kmin, kolendrę, pastę z trawy cytrynowej i pastę curry. Wymieszaj i wrzuć z kurczakiem do garnka. Wlej mleko kokosowe i gotuj na małym ogniu. Po 10 min od zagotowania wrzuć groszek i gotuj kolejne 15 min, aż zmięknie. Posyp świeżą kolendrą. Podawaj z ryżem jaśminowym.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas