Reklama

Reklama

Cynamonowy ryż z jabłkami

Łatwiejsza wersja przepisu na tradycyjny zapiekany ryż z jabłkami

Składniki:

  • 6 słodkich jabłek
  • Kilka łyżeczek cynamonu
  • Szklanka wody
  • 3 łyżki cukru
  • Woreczek ryżu
  • Szklanka mleka

Reklama

Przygotowanie:

Jabłka obrać, pokroić na kwadraty. Do garnka wlać wodę, dodać jabłka, cynamon, cukier, zagotować. Następnie dusić jeszcze ok. 15 minut.

Ryż zagotować  w wodzie z mlekiem.

Gdy ryż jest jeszcze ciepły nakładać go do pucharków lub na talerzyki na przemian z musem jabłkowym. Całość można udekorować bakaliami lub bitą śmietaną.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje