Cytrusowa delicja

Delikatne i słodkie - goście będą zachwyceni!

Ciasto cytrusowe
Ciasto cytrusoweNaj

Sposób przygotowania

1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z solą, pod koniec partiami wsypując cukier. Żółtka połącz z ciepłą wodą i aromatem, zmiksuj z białkami. Domieszaj mąki przesiane z proszkiem. Piecz przez 25 minut w 170 st. C. Ostudź i przekrój na 2 równej grubości blaty. Jeden blat ciasta włóż do tortownicy, drugi potnij w kostkę. 

2. Pianka: galaretkę rozpuść w 200 ml wrzątku. Pomarańcze obierz, pokrój w plastry, zanurz w galaretce i odłóż do zastygnięcia. Serek zmiksuj z galaretką, sokiem z mandarynek i cukrem. Domieszaj kostki ciasta. Przełóż do tortownicy, wyrównaj wierzch i schłodź. Zdejmij obręcz formy i udekoruj plastrami pomarańczy, lekko wciskając je w piankę.

Brownie z wiśniami INTERIA.PL
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas