Reklama

Reklama

Czeko Bananza

Gęsta, pyszna kawa mrożona, która przyjemnie orzeźwi nawet w najgorętsze dni.

Składniki:

  • 1 dojrzały banan
  • 2 łyżeczki kakao
  • 50 ml kawy zaparzonej w kafetierze
  • 50 ml mleka
  • Kostki lodu

Do przygotowania kawy potrzebujesz jeszcze:

  • Kafetierki lub french pressu
  • Blendera
  • Szklanki o pojemności 300 ml

Przygotowanie:

Reklama

Pierwszym krokiem jest zaparzenie kawy w kafetierce. Następnie odmierzamy 50 ml esensji,  do której dodajemy 2 łyżeczki kakao i całość mieszamy. Wszystkie składniki (wraz z czekoladową kawą) umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Napój przelewamy do szklanki, udekorowanej sosem czekoladowym. I gotowe!

Specjalnie dla czytelników Interia.pl, zwyciężczyni Mistrzostw Barista of the Year 2015 - Sara Kohnke, na co dzień baristka sieci Costa Coffee, prezentuje swoje autorskie wariacje na temat letnich nowości Costa Coffee i zdradza, jak samodzielnie przygotować je w domu.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje