Czeko Bananza
Gęsta, pyszna kawa mrożona, która przyjemnie orzeźwi nawet w najgorętsze dni.

Składniki:
- 1 dojrzały banan
- 2 łyżeczki kakao
- 50 ml kawy zaparzonej w kafetierze
- 50 ml mleka
- Kostki lodu
Do przygotowania kawy potrzebujesz jeszcze:
- Kafetierki lub french pressu
- Blendera
- Szklanki o pojemności 300 ml
Przygotowanie:
Pierwszym krokiem jest zaparzenie kawy w kafetierce. Następnie odmierzamy 50 ml esensji, do której dodajemy 2 łyżeczki kakao i całość mieszamy. Wszystkie składniki (wraz z czekoladową kawą) umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Napój przelewamy do szklanki, udekorowanej sosem czekoladowym. I gotowe!
Specjalnie dla czytelników Interia.pl, zwyciężczyni Mistrzostw Barista of the Year 2015 - Sara Kohnke, na co dzień baristka sieci Costa Coffee, prezentuje swoje autorskie wariacje na temat letnich nowości Costa Coffee i zdradza, jak samodzielnie przygotować je w domu.