Czekoladowa pasta z awokado
Przepis Konrada Budzyka, autora książki "Hummusy i pasty".
Sposób przygotowania:
Dojrzałe i miękkie awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ.
Rozetnij laskę wanilii i jednym pociągnięciem noża wzdłuż włókien wyjmij ziarenka.
Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj na gładką pastę.
Podawaj na deser, na przykład w pucharkach do lodów.
Na 100 g: kalorie 228,2 kcal białko 3,6 g tłuszcz 13,1 g węglowodany 25 g błonnik 4,1 g
Przepis pochodzi z książki "Hummusy i pasty" Konrada Budzyka. Wydawnictwo Znak. Premiera: lipiec 2017.
Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger (blendman.pl), sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.