Czekoladowa tarta z kaszy gryczanej z truskawkami

Tarta z truskawkami
Tarta z truskawkami123RF/PICSEL

Składniki

  • Spód:
  • 250 g świeżych daktyli
  • 40 g dmuchanej gryki
  • 20 g amarantusa ekspandowanego
  • 100 g orzechów laskowych, uprażonych i drobno zblendowanych
  • 6 łyżek oleju kokosowego
  • 6 łyżek kakao
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • szczypta soli
  • Czekoladowa masa gryczana:
  • 150 g surowej niepalonej kaszy gryczanej
  • 150 g świeżych daktyli
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • 1-2 łyżki ksylitolu
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 120-130 ml mleka roślinnego
  • szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • świeże truskawki

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaINTERIA.TVInteria.tv
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?