Czekoladowa tarta z kaszy gryczanej z truskawkami

Bez glutenu, rafinowanego cukru i produktów zwierzęcych.

Tarta z truskawkami
Tarta z truskawkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Daktyle zblenduj na gładką masę. Dodaj olej kokosowy, ekstrakt waniliowy, orzechy, cynamon, sól i blenduj. Po chwili wsyp kakao, siemię lniane i dalej blenduj. Masę przełóż do miski, dodaj dmuchaną grykę, popping z amarantusa i całość dokładnie wymieszaj. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, a boki posmaruj olejem. Tortownicę wyklej ciastem jak na tartę, na wysokość 3 cm, i włóż do lodówki na 1 godzinę. Przygotuj masę czekoladową: kaszę ugotuj, ostudź. Dodaj pozostałe składniki i zblenduj na gładką masę. Nie może być ani zbyt rzadka, ani zbyt gęsta i sucha. W razie potrzeby dodaj więcej mleka. Masę przełóż na spód. Całość włóż do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem ozdób świeżymi owocami.

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas