Reklama

Reklama

Czekoladowe banany w sosie toffi

Bardzo prosty deser.

 Składniki na 4 porcje:

  • 125 g gorzkiej czekolady
  • 4 banany
  • 100 g krówek
  • 75 g śmietany kremówki

Przygotowanie:

Czekoladę pokroić i roztopić w gorącej kąpieli. Banany obrać, poprzekrawać, częściowo zanurzać w czekoladzie i odkładać na papier do pieczenia. Odczekać, aż czekolada zastygnie. Śmietanę zagotować i dodać pokrojone krówki, mieszać, aż się rozpuszczą i gotować ok. 1 minutę. Sos przestudzić i polewać nim banany w czekoladzie.

 

Reklama


Czas przygotowania 20 minut

Jedna porcja zawiera 1720 kJ/411 kcal


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje