Czekoladowo- karmelowe kulki

Przygotuje je nawet kulinarny debiutant!

Czekoladowe kulki
Czekoladowe kulki123RF/PICSEL

Składniki:

250 g czekoladowych ciasteczek

szklanka wiórków kokosowych

380 g karmelu z puszki

Przygotowanie:

Wrzuć do robota kuchennego 250 g czekoladowych ciasteczek. Przełóż rozdrobione ciastka do dużej miski i dodaj 380 g karmelu z puszki oraz 1/2 szklanki wiórków kokosowych. Wymieszaj dokładnie, tak by składniki się połączyły.

Wyjmuj łyżeczką kawałki masy i w rękach formuj okrągłe kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Żeby masa nie przywierała ci do dłoni, zanurzaj je co jakiś czas w ciepłej wodzie.

Obtocz tak przygotowane czekoladowo-karmelkowe kuleczki w pozostałych wiórkach kokosowych. Następnie włóż przynajmniej na godzinę do lodówki, by kulki mocno się schłodziły.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas