Reklama

Czekoladowy duet

Rozgrzewający deser

Składniki

  • 2 łyżeczki kawy zbożowej np. Inka Magne
  • 200 ml mleka
  • 5 kostek czekolady mlecznej
  • 5 kostek białej czekolady
  • 1 łyżeczka soku z granatu
  • 1 łyżka pestek granatu
  • Bita śmietana

Sposób przygotowania

W rondelku zagotowujemy mleko. Gdy mleko będzie się ogrzewać, ścieramy na tarce o drobnych oczkach kostki białej i mlecznej czekolady. Dodajemy je do zagotowanego mleka i delikatnie mieszamy czekając aż się rozpuszczą. Tak przygotowanym czekoladowym mlekiem zalewamy dwie łyżeczki kawy zbożowej. Dodajemy łyżeczkę soku z granatu i energicznie mieszamy. Na wierzch kawy dodajemy bitą śmietanę i obsypujemy ją pestkami granatu.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy