Czekoladowy pudding ryżowy

Dla miłośników czekolady

Pudding czekoladowy
Pudding czekoladowy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Ryż zalej wodą i gotuj aż wchłonie wodę, mieszając od czasu do czasu. Dolej mleko i dalej gotuj. Osobno zagotuj śmietankę z cukrem i cukrem waniliowym. Zdejmij z ognia i dodaj połamaną na kawałki czekoladę. Wymieszaj, poczekaj aż się rozpuści i dodaj masło oraz aromat waniliowy. Masę czekoladową dodaj do ryżu i gotuj, mieszając, aż będzie gęsta jak budyń. Odstaw do ostygnięcia, nałóż do foremek. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Mandarynkę obierz, podziel na części i zanurzaj je do połowy w rozpuszczonej czekoladzie, a następnie w posypce. Udekoruj deser

Jak zrobić blok czekoladowy?Interia Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas