Czosndog: Hot-dog w bułce czosnkowej

article cover
123RF/PICSEL

Czosndog: Hot-dog w bułce czosnkowej

Na koniec parówkę i warzywa polewamy wybranym sosem. Opcjonalnie można posypać czosndoga świeżym szczypiorkiem. Smacznego!
Na koniec parówkę i warzywa polewamy wybranym sosem. Opcjonalnie można posypać czosndoga świeżym szczypiorkiem. Smacznego!123RF/PICSEL
Gdy mamy już wszystkie składniki, pora przystąpić do działania. Bagietkę rozkrawamy wzdłuż. Wkładamy parówkę, na niej układamy warzywa, a na końcu obficie posypujemy serem. Całość układamy na blasze i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni. Czosndog jest gotowy po ok. 10 minutach.
Gdy mamy już wszystkie składniki, pora przystąpić do działania. Bagietkę rozkrawamy wzdłuż. Wkładamy parówkę, na niej układamy warzywa, a na końcu obficie posypujemy serem. Całość układamy na blasze i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni. Czosndog jest gotowy po ok. 10 minutach.123RF/PICSEL
Bardzo istotny jest też wybór sosu. I tu znów wszystko zależy od indywidualnych preferencji: keczup, majonez, remulada, sos bazyliowy, musztarda? Wybór należy do nas.
Bardzo istotny jest też wybór sosu. I tu znów wszystko zależy od indywidualnych preferencji: keczup, majonez, remulada, sos bazyliowy, musztarda? Wybór należy do nas.123RF/PICSEL
Smak czosndoga urozmaicimy dodatkami warzywnymi. Mogą to być pokrojone pomidorki, ogórki konserwowe, cebulka (zwykła lub prażona), oliwki, papryki marynowane, kukurydza. Dowolność jest naprawdę duża.
Smak czosndoga urozmaicimy dodatkami warzywnymi. Mogą to być pokrojone pomidorki, ogórki konserwowe, cebulka (zwykła lub prażona), oliwki, papryki marynowane, kukurydza. Dowolność jest naprawdę duża.123RF/PICSEL
Oczywiście, nie ma dobrego hot-doga bez parówki. Warto wybrać te dobrej jakości, a gdy nie jemy mięsa - wegetariańskie. Kolejnym składnikiem czosndoga jest ser. Możemy wybrać mozarellę lub cheddar, albo połączyć oba gatunki.
Oczywiście, nie ma dobrego hot-doga bez parówki. Warto wybrać te dobrej jakości, a gdy nie jemy mięsa - wegetariańskie. Kolejnym składnikiem czosndoga jest ser. Możemy wybrać mozarellę lub cheddar, albo połączyć oba gatunki.123RF/PICSEL
Bazą czosndoga jest bagietka czosnkowa. To, co znajdzie się w bułce, zależy tylko od nas.
Bazą czosndoga jest bagietka czosnkowa. To, co znajdzie się w bułce, zależy tylko od nas.123RF/PICSEL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?