Składniki na 4 porcje: - 500 g świeżego jarmużu, - 500 g kapusty, - 500 g ziemniaków, - cebula, - 1 łyżka smalcu, - 1i 3/4 l bulionu (instant), - jedna czerwona papryka, - 400 g kabanosów, - sól pieprz, 1 łyżka średnioostrej musztardy Przygotowanie: Jarmuż umyć, otrząsnąć z wody, grubo pokroić. Kapustę umyć, wierzchnie liście odrzucić, resztę pokroić w kostkę. Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Smalec roztopić i przesmażyć na nim cebulę aż będzie szklista. Zalać bulionem i zagotować. Dodać ziemniaki, jarmuż, kapustę i gotować 20-25 minut na średnim ogniu. Paprykę umyć, pokroić w paski. Kabanosy pokroić na kawałki. Kabanosy i paprykę dodać 10 minut przed końcem gotowania. Doprawić solą pieprzem i musztardą. Czas przygotowania 50 minut Jedna porcja zawiera 2770 kJ/662 kcal