Reklama

Reklama

Delikatne gołąbki

Fakt, że są pracochłonne, ale gdy je zrobisz, obiad z głowy na dwa, albo nawet trzy dni!

Składniki

  • 1 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 20 dkg pieczarek
  • opakowanie mielonego mięsa z indyka
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • uniwersalna przyprawa warzywna
  • kapusta włoska
  • olej
  • ekologiczna kostka warzywna

Ryż wymieszać z kaszą. Pieczarki opłukać, bardzo drobno pokroić i podsmażyć wraz posiekaną cebulą, połączyć z kasza i ryżem i dodać mięso, doprawić do smaku. Liście kapusty sparzyć. Zwijać farsz dość ciasno. Gołąbki ułożyć w rondelku, na liściach kapusty, podlać odrobiną wody z kostką warzywną i przyprawić. Dusić w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C przez godzinę. 


INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: gołąbki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy