Deser brzoskwiniowo-gruszkowy
Deser na letnie dni.
- 15 dag ryżu,
- 2 dag masła,
- 1, 2/3 szklanki mleka,
- 1 dag żelatyny, sól, cynamon,
- 1/3 szklanki śmietanki,
- 1 gruszka,
- 2 brzoskwinie.
- 3 dag cukru pudru
Przygotowanie:
Ryż opłukać, zalać wrzątkiem, gotować 2 min. Odcedzić, zalać wrzącym mlekiem, dodać masło, sól i cynamon, zamieszać. Gotować 20 min pod przykryciem. Żelatynę rozpuścić w wodzie, wymieszać z pokrojonymi owocami, ryżem i śmietanką ubitą z cukrem. Deser przełożyć do form wypłukanych zimną wodą, pozostawić do zastygnięcia. Przed podaniem formę zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie.
Czas przygotowania 25 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!