Deser pod śmietankową chmurką
Gdy masz ochotę na coś słodkiego.

Składniki
- 30 dag biszkoptów kakaowych
- lub ciemnych herbatników
- 300 ml śmietany 30 proc.
- 3 łyżki cukru pudru
- listki mięty
- 30 dag wiśni
- 3 łyżki cukru
- 50 ml likieru wiśniowego
Sposób przygotowania
1. Wiśnie umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Wsyp do garnka, dodaj cukier i duś przez 10 minut. Wystudź i dodaj likier. 2. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier. Biszkopty drobno pokrusz. 3. Na dno pucharków wyłóż trochę wiśni, nałóż warstwę z biszkoptów, a następnie śmietanę. Przykryj porcją wiśni. Udekoruj śmietaną, miętą i biszkoptami. Schładzaj godzinę.