Reklama

Reklama

Deser z serka i owoców

Dwa pudełeczka serka homogenizowanego, 2 łyżki żelatyny, 4 łyżki zimniej wody, 2 pomarańcze - większa i mniejsza (mniejsza do dekoracji deseru), listki mięty lub melisy.

Żelatynę zalej wodą. Obie pomarańcze bardzo starannie umyj, większą przetnij na pół, po czym wyciśnij z niej sok. Serek zmieszaj z 2 łyżkami soku z pomarańczy. Resztę soku podgrzej. Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach gorącego soku, a następnie zmiksuj z masą serowo-pomarańczową.

Reklama

Deser nałóż do 4 pucharków, wstaw do lodówki, by zastygły. Po tym czasie wyjmij go, a następnie udekoruj plastrami odłożonej, mniejszej pomarańczy oraz listkami melisy lub mięty. Możesz też dodatkowo ubrać deser czekoladą startą lub rozpuszczoną w gorącej kąpieli wodnej.

Dowiedz się więcej na temat: deser | przepisy | kuchnia | gotowanie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje