Deserowa z lodami

Kawowy deser dla ochłody

Kawa z lodami
Kawa z lodami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kawę rozpuść w 2/3 szklanki wrzątku. Gdy całkiem przestygnie, wlej ją do miksera, dodaj mleko i włóż lody. Zmiksuj, aż napój spieni się u góry. 

2. Do szklanek lub słoiczków włóż kostki lodu. Wlej kawę z lodami. Napój udekoruj piankami, karmelkami, listkami mięty, polej płynną czekoladą lub syropem czekoladowym i od razu podaj. 

3. Tak przygotowany napój jest dostatecznie słodki dzięki dodatkowi lodów. Jeśli jednak wolisz słodszy napój, zaparzając kawę dodaj łyżeczkę cukru lub więcej.

Bananowe lody z cynamonemInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas