Deserowe marzenie w czekoladzie

Wyjątkowe pączki, wzbogacone dżemem morelowym i posiekanymi pistacjami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Drożdże rozkrusz, rozetrzyj z łyżką cukru, połącz z mlekiem, dodaj łyżkę mąki. Wlej rozczyn do reszty przesianej mąki. Nakryj ściereczką i zostaw na 20 min, by ciasto urosło. Następnie dodaj do ciasta resztę cukru oraz schłodzone masło, żółtka, alkohol, szczyptę soli i wyrób. Odstaw w cieple do wyrośnięcia(pod czystą ściereczką).

2. Następnie uformuj pączki i ponownie odłóż, by urosły. Usmaż je na oleju. Gdy ostygną, nadziej je dżemem morelowym za pomocą szprycy. Ostudź.

3. Połam i stop czekoladę w gorącej kąpieli wodnej. Polewą dokładnie pokryj pączki. Następnie każdy z nich posyp posiekanymi pistacjami i poczekaj,by polewa zastygła.

Zmysłowe smaki: Pączki z nadzieniem różanymInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas