Deserowe marzenie w czekoladzie
Wyjątkowe pączki, wzbogacone dżemem morelowym i posiekanymi pistacjami
Sposób przygotowania
1. Drożdże rozkrusz, rozetrzyj z łyżką cukru, połącz z mlekiem, dodaj łyżkę mąki. Wlej rozczyn do reszty przesianej mąki. Nakryj ściereczką i zostaw na 20 min, by ciasto urosło. Następnie dodaj do ciasta resztę cukru oraz schłodzone masło, żółtka, alkohol, szczyptę soli i wyrób. Odstaw w cieple do wyrośnięcia(pod czystą ściereczką).
2. Następnie uformuj pączki i ponownie odłóż, by urosły. Usmaż je na oleju. Gdy ostygną, nadziej je dżemem morelowym za pomocą szprycy. Ostudź.
3. Połam i stop czekoladę w gorącej kąpieli wodnej. Polewą dokładnie pokryj pączki. Następnie każdy z nich posyp posiekanymi pistacjami i poczekaj,by polewa zastygła.