Jedne z ulubionych pierogów Ewy Wachowicz. Zdradziła, jak robi farsz, żeby nie był mdły

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Pierogi z bobem. Poznaj przepis od Ewy Wachowicz
Pierogi z bobem. Poznaj przepis od Ewy Wachowicz 123RF/PICSEL

Składniki na pierogi z bobem

  • 400 g mąki,
  • 1 szklanka ciepłej wody,
  • 1 jajko.
  • 500 g świeżego bobu,
  • 250 g sera ricotta,
  • 200 g boczku,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 łyżka oleju,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 gałązka rozmarynu,
  • sól,
  • pieprz.
  • karmelizowana cebula,
  • koperek.

Jak przygotować pierogi z bobem?

Pamiętaj, że bób do farszu musi być dobrze ugotowany i koniecznie obrany z łupinek123RF/PICSEL

Zobacz również:

Co musisz wiedzieć przed wejściem na pokład? Tajniki podróży samolotem z ekspertką Air France-KLMINTERIA.PL