Dieta bezglutenowa: Gulasz mięsny z warzywami

Przepis na bezglutenowy gulasz mięsny z warzywami.

Gulasz mięsny z warzywami
Gulasz mięsny z warzywami123RF/PICSEL

Składniki:

  • 30 dkg wołowiny chudej
  • Cukinia
  • Cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • uniwersalna przyprawa warzywna 
  • Maggi
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Kilka ziaren kminku
  • Ząbek czosnku
  • Mały kawałek imbiru-korzeń
  • 2 Pomidory
  • Koperek
  • Łyżka słodkiej śmietanki
  • Olej

Sposób przygotowania:

Warzywa opłukać, pokroić w kostkę, marchew w talarki. Cebule obrać i podsmażyć z pokrojonymi pomidorami. Mięso opłukać, pokroić na kostkę, lekko podsmażyć na oleju. Do rondla nalać trzy szklanki wody, przyprawy, dodać mięso i jarzyny, bez groszku. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać groszek i posiekany koperek, śmietankę ,a także żółty ser. Podawać z pieczywem bezglutenowym, ryżem, makaronem lub ziemniakami.

Przepis na zupę gulaszowąInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas