Dieta bezglutenowa: Kotleciki z pieczarek
Zupełnie nowe wydanie kotlecików z... pieczarek. Pyszny przepis również dla dzieci z alergią pokarmową.

Składniki:
- 1 kg pieczarek
- 2 średnie cebule
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 1 jajko surowe
- bezglutenowa bułka tarta
- sól
- pieprz
- uniwersalna przyprawa warzywna
- natka pietruszki
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pieczarki płuczemy, drobno kroimy. Cebule obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na patelni wraz z pieczarkami. Jaja ugotowane na twardo, obieramy. Wszystkie składniki miksujemy z dodatkiem surowego jaja, soli, pieprzu, uniwersalnej przyprawy warzywnej, bułki tartej bezglutenowej, posiekanej pietruszki. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy odrobinę mleka. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce bezglutenowej. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, kładziemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odkładamy na bibułkę, aby ociekły z tłuszczu. Podajemy albo na gorąco z dodatkiem surówek, albo na zimno na kanapce z pieczywa bezglutenowego.