Reklama

Reklama

Dieta bezglutenowa: Pstrąg z czosnkiem i zieloną pietruszką

Proponujemy przepis na pstrąga z czosnkiem i zieloną pietruszką w sam raz dla małych alergików.

Składniki:

  • świeży pstrąg 
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • Sól
  • Sok z cytryny
  • Bezglutenowa mąka
  • masło klarowane

Sposób przygotowania:


Reklama

Pstrąga płuczemy, solimy. Do środka wkrapiamy kilka kropel soku z cytryny, posiekany czosnek i posiekaną pietruszkę. Pstrąga obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany tłuszcz, smażymy na złoty kolor, z obu stron. Podajemy z pieczywem bezglutenowym lub surówkami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje