Dieta bezglutenowa: Roladki cielęce z bryndzą i żółtym serem
Wypróbuj przepis na bezglutenowe roladki cielęce z bryndzą i żółtym serem.

Składniki:
- 6 kotletów cielęcych
- 3 łyżki bryndzy
- 2 łyżki startego żółtego sera
- najlepiej wędzonego
- duża cebula
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki śmietany
- szczypiorek
- zielona bazylia
- pieprz
Sposób przygotowania:
Kotlety delikatnie rozbić, posolić. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Bryndzę pomieszać z żółtym serem, śmietaną, posiekanym szczypiorkiem, cebulą i bazylią, doprawić do smaku. Smarować grubo kotlety, a następnie mocno zawinąć, zabezpieczając końce wykałaczka. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami lub ketchupem.