Dietetyczna zupa kalafiorowa
Dietetyczna zupa kalafiorowa jest zarówno pyszna, jak i zdrowa. Kalafior, to warzywo, którego jedzenie może przynieść ci wiele korzyści. Jest niskokaloryczny, więc idealny, kiedy chcesz zgubić kilka nadprogramowych kilogramów. Dietetyczna zupa kalafiorowa nie tylko rozgrzeje, ale doskonale zaspokoi głód.
1. Ryż na zupę kalafiorową wsypać do naczynia, zalać wodą, dodać mięso, posolić. Gotować na umiarkowanym ogniu pod przykryciem przez ok. 40 minut.
2. Wyjąć mięso z zupy kalafiorowej. Do wywaru dodać resztę przypraw, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obraną i startą marchewkę i pietruszkę.
3. Włożyć cebulę, czosnek i pokrojonego kalafiora.
4. Zupa kalafiorowa powinna gotować się przez ok. 30 minut. Na koniec dodać posiekany koperek oraz zaprawić zupę śmietaną.
***
Lubisz zupy? Sprawdź inne przepisy:
Zupa szczawiowa
Kapuśniak
Zupa szpinakowa zabielana
***
Zobacz również: